November 9, 2017

Het uitgebreide interview met Vrijmetselaar Paul MarseljeEenvandaag

Gerelateerd,
- Vrijmetselaren, een geheim ontsluierd (video) - Orde van Vrijmetselaren

2 comments:

 1. Vraag gerust of lever je commentaar

  ReplyDelete
 2. Beste Paul,

  Prima dat je je openstelt voor vragen of commentaar. Persoonlijk heb ik niet zoveel vragen of commentaar, maar heb wel een visie/mening ontwikkeld over vele jaren van onderzoek en kennisname t.a.v. de vrijmetselarij.

  Ik denk dat je gelijk hebt en dat de vrijmetselarij voor ruim 90% bestaat uit personen die niets kwaads in de zin hebben en gericht zijn op een persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Wel ben ik van mening dat lidmaatschap aan de vrijmetselarij ervoor zorgt dat ondanks de diversiteit de neuzen enigszins dezelfde richting opwijzen en een zekere loyaliteit opleveren, waaruit een zekere maatschapplijke invloed voortvloeit. Deelnemers aan de vrijmetselarij hebben doorgaans een gemiddelde en bovengemiddelde maatschappelijke positie en de organisatie is gelieerd aan monarchieën en politiek.

  Het is jammer dat je in dit interview zo gericht bent op de positieve zijde van de vrijmetselarij en de duistere zijde bagatelliseert en enigszins uit de weg gaat, terwijl de reportage hier juist over leek te gaan. Een zijde die zich m.i. manifesteert in de hogere regionen van deze organisatie. Je gaf hiervan 2 voorbeelden waaronder de P2, maar er zijn wel meer voorbeelden te noemen, zoals de Skull&Bones, Thule gesellschaft en binnencirkel VRIL. Organisaties waar de persoonlijke en spirituele ontwikkeling minder centraal staan of stonden dan het politiek karakater.

  Zie t.a.v. de politiek o.a. het plan van Richard Coudenhove-Kalergi tot de oprichting van de Verenigde Staten van Europa, dat als één van de meest waardevolle bouwstenen wordt beschouwd. Of de invloed van de vrijmetselarij op de totstandkoming en functioneren van de Volkenbond en UN. Het streven lijkt nobel, maar het uiteindelijk resultaat en praktijk zijn minder verheven.

  En dan zijn er nog tal van besloten organisaties die direct en indirect voortvloeien uit en verbonden zijn aan de vrijmetselarij, zoals de Club van Rome, Committee van 300, Trilaterale Commissie, Chatham House, The Council of Foreign Relations, de Bilderberg groep, etc. Dit zijn besloten en weinig transparante organisaties met verregaande politieke invloed die in deze tijd niet meer passend zijn en de democratie ondermijnen.

  ReplyDelete