February 12, 2010

Weerloze burgers afgeslacht in Nigeria

NIGER Televisiezender Al Jazeera heeft schokkende beelden uitgezonden van gruwelijke executies in Nigeria, waarbij willekeurige ongewapende burgers op straat worden doodgeschoten.

Op de beelden, die gemaakt werden tijdens de rellen van vorig jaar tussen de veiligheidstroepen en islamitische militanten, is te zien hoe in totaal tien burgers bruut worden afgemaakt. De beelden geven een beeld hoe meedogenloos de veiligheidstroepen in het door een burgeroorlog geteisterde Afrikaanse land met hun burgers omgaan.

De leider van de agenten die de executies uitvoerden gaf zijn uitdrukkelijke toestemming voor de opname. Al Jazeera besloot nu om de beelden daadwerkelijk uit te zenden, waarna ze het internet overgingen.

"Ik wil zijn muts"

In de uitgezonden video is te zien hoe allereerst vier mannen uit hun huizen gehaald worden en koelbloedig door het hoofd geschoten. Dat de agenten weinig mededogen hebben tijdens deze schoonmaakoperatie, blijkt wel als even later ook twee mannen op krukken met geweld in het zand worden gegooid. Als een agent de eerste in zijn hoofd schiet, roept een andere. "Schiet die andere maar in zijn borst, want ik wil zijn muts. "

LET OP, SCHOKKENDE BEELDEN!


Bron: Zaplog door Community

Aanvullend: In het komend voorjaar mag sHELL zich verantwoorden in een rechtszaak in Nederland. In deze zaak word onder andere door Nigeriaanse boeren geƫist dat sHELL de enorme vervuiling door illegaal affakkelen van bronnen en lekkende leidingen opruimt en slachtoffers schadeloos stelt.

Dit is dus de overheid waarmee sHELL samenwerkt en er zijn aanwijzingen dat zij directe contacten met het leger heeft onderhouden.

No comments:

Post a Comment