July 10, 2010

Zoon Kadhafi moet hotel vier ton betalen

Een zoon van de Libische leider Kadhafi moet een luxe hotel in Italië bijna 400.000 euro betalen. Al-Saadi Kadhafi zat in de zomer van 2007 en 2008 in hotel Excelsior in Rapallo, bij Genua, en vertrok beide keren zonder te betalen. Kadhafi huurde in 2007 een luxe suite voor zichzelf en een aantal kamers voor lijfwachten, zijn persoonlijke trainer en de temmer van zijn vechthonden.

De Libiër speelde die zomer op proef een paar wedstrijden voor voetbalclub Sampdoria in Genua, maar hij werd niet gecontracteerd. Daarna vertrok hij naar het Franse Cannes.

Ambassade

Al-Saadi Kadhafi gaf in het hotel ook een feest voor vrienden. Toen hij bij zijn vertrek de rekening kreeg, speelde hij die door naar de ambassade in Rome, die tot dan toe al zijn rekeningen betaalde. Dit keer weigerde de ambassade dat.

Bron: NOS


Aanvulllend: uit 2009

Kadaffi provoceert

De Libische leider Muammar Kadaffi heeft tijdens zijn historische bezoek aan Italië meteen na zijn aankomst woensdag voor opzien gebaard. Op zijn uniform droeg hij een foto uit 1931 van de gearresteerde anti-Italiaanse verzetsstrijder Omar al-Mukhtar
Mukhtar leidde als 'Leeuw van de woestijn' jarenlang een opstand tegen de koloniale bezetting van Libië door Italië. Hij werd opgehangen. Op de foto is hij geketend en omringd door hoge Italiaanse officieren.Bron: De Pers

Film: Lion of The Desert, Omar Al-Mukhtar

No comments:

Post a Comment