April 17, 2018

Ongeloofwaardig gifgas, de loze luchtslag, WWIII en het publiek dat er niets om gaf

Het kon niet wachten. In de vroege ochtend van zaterdag 14 april sloegen USA, Frankrijk en Groot-Brittannië toe en bombardeerden Syrische vliegvelden en een handvol gebouwen. De drie-staten coalitie nam daarmee haar “verantwoordelijkheid” in reactie op een al weken aangekondigde gifgasaanval door, in de ogen van westerse politici en gleichgeschaltete media, de Syrische regering in het door het Syrische leger omsingelde plaatsje Douma. Veel bewijs voor de zoveelste “chemische moordpartij” door Assad&co. is er niet behalve weinig overtuigende youtube-filmpjes van de door het westen betaalde jihadi-NGO “White Helmets” en berichten van aan USAID en daarmee CIA gelieerde artsenorganisaties.

Terwijl de raketten vallen, arriveren de inspecteurs van het OPWC (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) in Syrië om te onderzoeken wat er nu werkelijk in Douma is gebeurd. Helaas te laat om nog invloed te hebben op de compleet illegale (alleen Groot-Brittannië houdt het schaamlapje van “humanitaire crisis” nog eventjes hoog) luchtaanvallen tegen de Syrische staat. Macron, Niki Haley en Boris Johnson hebben op wonderlijke wijze genoeg “bewijs” uit het geïsoleerde Douma verkregen of dikke selffullfilling prophecy “rode lijnen” ten aanzien van gifgas in Syrië getrokken om internationale rechtsregels te verpulveren en de Verenigde Naties buitenspel te zetten.

De hypocrisie is onmetelijk. Jemen mag bijvoorbeeld door Saudi Arabië uitgehongerd worden, Israël kan regelmatig wat ongewapende Palestijnen overhoop schieten of in NATO-puinhoop Libië kunnen gekleurde vluchtelingen als beesten worden behandeld; de “internationale gemeenschap” staat pas op zodra de Syrische regering de oorlog in het land begint te winnen en, weinig overtuigend en opvallend getimed, voor de zoveelste keer, zonder strategisch doel of geopolitiek belang, irrationeel de eigen bevolking vergast. Assad is namelijk gek, zo luidt de argumentatie. En zodoende is het moment gekomen om de wereld op de rand van een wereldoorlog te brengen. Lees meer.

Donkerdoorn

No comments:

Post a Comment