May 8, 2018

Het is stil aan de overkant

Waar zijn eigenlijk Julia en Sergei Skripal gebleven? Nadat het nieuws over de meest spectaculair omslachtige poging-tot-moord allertijden wekenlang de krantenkoppen domineerde, is het op dit moment muisstil rond de Russische ex-spion uit Salisbury en zijn in Rusland woonachtige dochter. Het verhaal is eigenlijk blijven hangen bij de miraculeuze wederopstanding, het mogelijk vergeven van een nieuwe identiteit voor de twee (Poetin’s assassins zijn schijnbaar nog steeds achter de not-so-high-value-spy aan) en verdere verwarring over het moordwapen „Novichok“.

De stilte is zo oorverdovend dat sommige commentatoren beginnen te suggereren dat de paranormaal begaafde Britse overheid een zogenaamde „D notice“ heeft uitgevaardigd ten aanzien van de zaak, wat zoveel betekent als dat de media geen verslag meer over de Skripals mag doen vanwege het aloude stokpaardje „nationale veiligheid“.

Waar precies het gevaar voor deze nationale veiligheid vandaan komt, dit is dezelfde overheid die de bewoners van Salisbury en bezoekers van het roemruchte restaurant waar de Skripals uren na besmetting nog uitgebreid zaten te dineren adviseerde om „kleren te wassen“ of „met babydoekjes“ de restjes hoog giftig Novichok weg te vegen of te spoelen, weten waarschijnlijk alleen May, Johnson&co….. aangenomen dat Skripal nu een „D“-tje is en dat er niet een algemene en collectieve desinteresse voor deze Monty-Python-eske moordzaak bij de Britse media is ingetreden. Lees meer.

Donkerdoorn

No comments:

Post a Comment