May 3, 2018

Ongeloofwaardig gifgas, de loze luchtslag, WWIII en het publiek dat er niets om gaf (III)

Tijdens de door het Pentagon gehouden presentatie over de „resultaten” van de F.UK.US aanvallen op drie lege gebouwen in Syrië (voor de westerse propaganda onderdeel van Assad’s “chemische wapens programma” maar door het uitblijven van een complete chemische ramp (het platbombarderen van chemische wapendepots is niet zo milieu- en mensenvriendelijk) overduidelijk niet datgene wat het trio May, Macron en Trump de wereld had willen verkopen) laat de dienstdoende woordvoerder een opvallend feitje vallen: direct na de illegale aanvallen noteert het Amerikaanse Ministerie van Defensie een 2000% toename van activiteiten door zogenaamde Russische “bots”. Kennelijk werden, naar Israëlisch voorbeeld, van Moermansk tot Kamtsjatka alle sluimerende bot-farms opgestart om overweldigend en overal op het internet de westerse „mening“ over het naar aanleiding van een paar youtube-filmpjes bombarderen van een land te beïnvloeden.

Hoe het Pentagon dergelijke activiteiten meet, een samenhang met de luchtslagen vaststelt en alles herleidt naar het gewraakte Rusland (home of the proxy) wordt helaas niet verraden. De Britse regering op haar beurt, tot de nek in de problemen vanwege Salibury en nu de „fake“ gifgasaanvallen, nam het magische getal, verdubbelde de inzet tot 4000% en noemde gelijk man en paard door een aantal „twitter-accounts“ als bots aan te wijzen. Helaas voor May&co. handelde het in de aangehaalde voorbeelden domweg om critici en sceptici van vlees en bloed die de gebruikelijke staatspropaganda niet voor zoet koek slikken en dus niet om een een of andere Siberische bot-farm mamouchka. Maar juist dit „foutje“ (blunder) geeft prima aan wat eigenlijk onder „Russische bot“ (en waar het hele „fake news“ vehaal voor verzonnen is) wordt gerekend: alles wat kritisch ten opzichte van F.UK.US, oorlogen in het Midden Oosten, de tenenkrommende infantiele media, de uitvoerende wehrmacht voor de neoliberale politiek NATO en USA en EU beleid staat.

Wie vragen durft te stellen, of onze propaganda niet gelooft, werkt voor de vijand. Met toenemende (naar willekeurige criteria. Zie Facebook) censuur hand-in-hand met de in het “vrije” westen steeds vaker autoritair optredende staat die bepalen wil wat volwassen mogen lezen en schrijven en het in het „vijandelijke kamp“ schuiven van critici, is dit een uitermate (zoals de geschiedenis leert) gevaarlijke ontwikkeling. Nog wat wetten en de daarmee samenhangende represailles en de gevangenis in EU en VS sluit zich. Lees meer.

Donkerdoorn

Gerelateerd,
- Ongeloofwaardig gifgas, de loze luchtslag, WWIII en het publiek dat er niets om gaf (I) - Donkerdoorn
- Ongeloofwaardig gifgas, de loze luchtslag, WWIII en het publiek dat er niets om gaf (II) - Donkerdoorn

No comments:

Post a Comment